Himpunan Rakyat


He is a good speaker, is he not? I found myself crying, really.

Kemenangan ini tidak ada ertinya jika Allah tidak cinta pada kita
Kemenangan ini tidak ada ertinya jika Allah tidak kasih pada kita

Is not that what the prophets preached and called for long before? Full submission to Allah, ‘ubudiyyah to its purest meaning. Now, here is a leader (well, a group of leaders) who put our feet back on the ground. Sick of the world ‘bangsa’ whatsoever. Hey, is it by choice that we were born Malay, Chinese or Indian? It is not something we can choose, and we should not be discriminated for something that is beyond our power to change.

Advertisements

3 comments

  1. Salam.. Lama tak bertanya khabar. Dah baca entry ustaz Hasrizal, Tidak bersih Islam dengan kotor Muslim. Dalam banyak keadaan, ‘wait n see’ is the best policy. Bersabar dengan mencelikkan mata, meluaskan cuping telinga akan pasti membawa kita kepada perspektif yang berbeza tetapi lebih baik dan relevan.. hehehe, ayat berbunga.. tak faham?? Nasib le

  2. aritu masa die bagi kutbah jumaat, orang siap bertakbir lagi….bayangkang,hari jumaat,lepas kutbah,org jerit takbir.dalam masjid di selangor lak tuh.alhamdulillah.paling best, ade sorang mamat ni kate “tahniah YB,dah lama saya nak dengar suara YB kat masjid ni” reply oleh YB “saya pun dah 12 tahun nak masuk masjid ni.arini baru dapat” huhuhu

  3. Kak Nikmah,
    Thanks for dropping by.
    Faham2. bersabar, buka minda.

    If we keep open minds, our brains won’t fall out.

    Lagi banyak faedah, lagi banyak yang suka.

    Azizi,

    Mantap!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s