Sharing does mean caring..


Sedang mengemas2 & getting rid of buku2 & kertas2 yg xberguna lg, terserempak dgn buku nota ni yg dibeli kat Shah Alam masa stay kat rumah my sister menguruskan hal2 nak fly ni..dalam tu adelah notes yg dibuat on articles yg saya baca dalam CLEO..heheh..kat rumah my sis tu mmg xbyk mende yg buleh dibuat selain membaca woman magazines yg byk itu, nak tgk tv xberminat sgt..

So sebelum buleh ku membuang notes itu ade baiknya saya share di sini..

WHY RISK IS REWARDING?

Hmm.. title artikel tu mmg menarik perhatian saya, sebab dalam byk hal i prefer to stay in my comfort zone.Nak berani sgt takut org ckp daredevil… Maka inginlah saya menurunkan excerpt from article tu, maybe it can motivate us (and me again) :

– kenapa nak take the risk? because for every reasonable risk there is at least 1 potential rewards , which in this case we called it a direct reward
– but there is also another reward the compound rewards (the one that we can’t anticipate when considering the risk)which is yielded from a consistent pattern of intelligent risktaking ( important term : intelligent risktaking..heheh)

-must FIND OUR WAY OUT OF OUR COMFORT ZONE!

WHY RISK IS REWARDING?

1. YOU’LL LEARN ABOUT OTHER PPL

Point ni menarik la kot..dia ckp ppl don’t like to take someone else’s risk, so when you are about to take a risk, you’ll know who is a friend and who is not.

2. YOU’LL LEARN ABOUT YOURSELF

You’ll know how much u r capable of, which is a great asset for ur career & personal development. Yg ni pon betul.. bak kata org ‘ you are the one who put the limit to urself’. ‘you don’t know what u can do until u do it first’..

3. YOU’LL FEEL MORE EMPOWERED

‘FEAR is the culprit that prevents many ppl from achieving even the simplest thing in life’

4. YOU’LL BE PREPARED FOR THE FUTURE

Penulis artikel tu mention bhw antara perkara yg membezakan how successful a person is from the other is the RISK QUOTIENT … because one who is prepared to take the risks changes with time, i.e. more dynamic. hmm..nak bagi cth mcm byk, nntla kucerita sket psl artikel yg ku baca dalam TIME last 2 week..psl org2 yg berjaya..

5. YOU’LL GET A LIFE

-by taking the risk you are actually taking cntrol of your life..nih mcm related ngan point no 3.

OK aa..dah berjaya menaipnya di sini dan mengshare bersama org yg membaca. sorila kalo xpaham..ku x dpt mengexplain dgn baik sbb notes ni dibuat 6 bulan yg lalu..huhuh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s