Sungguh seronok berbowlingan!


Alhamdulillah..best betul pi main boling td, walaupun tidakle berjaya merampas piala dato’ penghulu itu (well, i’m a true beginner..baru 3x main boling) tp mmg syok la..merapatkan ukhwah sesama mancunians, mkn nasi berlauk kurma free..

ni kali ketiga ku bermain boling..n terasa la jugak ade peningkatan skor di situ..hohoh..alhamdulillah..1st game dpt 81 jerhh..2nd game 110 kot..kira improvement la jugak..

and for me as one of those who work for MCOT, kejayaan program ini utk berjalan on time (xde group yg xsempat habiskan game) pon merupakan pencapaian yg baik.. nampaknya lps ni bila buat program xde alasan aa utk ckp nak start on time tu mustahil. by 12.20 sume games dah habis (in fact my group was the last to finish..heheh)..and my team : kak sarah, hanee, fairyfar, n me..xmenang..xtau la pulak no brape..hopefully bukan no last aa.. silapnye kitorg seteam xmain dlm satu lane, dah kurang semangat teamwork di situ..bak kata usman awang dlm puisinya..’mereka memisahkan kita..’

pemenangnye of cos la group kak rory cik penghulunita..mane taknye, bowlita ade dlm team tuh..xpe2..kak rory mmg mantap, ku xdpt menafikannya, tp tidak bererti kutidak buleh menandinginya di lain hari..heheh..usaha tangga kejayaan. no 2..group chumill (oh..kurasa sungguh ironi skali nama group ni)..no 3 group cik aini.. berapa skornya xdptla kuingat, jaga kain sendiri je..heheh..

bila diingat2 balik, main2 mcm ni mmg xsesuai nak wat campur muslimin-muslimat..girls biasala, kalo dah main tu mmg syok aa menjerit sampai xigt dunia (termasukla diri sendiri)..tuh xmasuk lg aksi2 yg dilakukan pada situasi2 seperti berjaya men’strike’, men’spare’ ataupun xberjaya menjatuhkan satu pin pon..huhuh..astaghfirullah..byk tul keterlanjuran td..xmenjaga tsiqah sungguh..huuhuh..

dan akibatnya, (mungkin la sbb wat aksi2 yg kurang senonoh td),balik dr parrs wood ni kepala dah sakit, xtau la sbb contact lenses ni wat hal ke, sbb xbreakfast b4 g main ke, or sebab mega bowl yg gelap tu..terpaksalah kumenelan panadol barang sebiji-dua sebelum buleh meneruskan aktiviti harian -stadi.dicampur pula dgn pakcik bas yg aneh..amik tambang 50p je..pelik tu..pegi £1 balik half price..aneh2..tp dah dia ckp xpe masa ku nak byr balik amaun yg sepatutnya..maka kumenganggap ini adalah rezeki..heheh..mungkin pakcik tu xabes hang over mlmtd kot..weng semcm je..

hmm..semoga Allah memberkati aktiviti riadah ni, dan memberkati usaha nak merapatkan ukhuwwah malaysian semancunian ini..amiin..

untuk gambar2 selanjutnya, silalah ke fotopagesku.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s